Exhibitions in the Roodbol premises

Meer dan honderd vogels - Claudia Huft (online expo)

pauzerenvorigevolgende

 

 

Het werk van Huft is meest gebaseerd op persoonlijke gebeurtenissen, angsten en herinneringen. Een terugkerend thema in haar werk zijn vogels. Haar afkeer van deze dieren speelt hierin een belangrijke rol. Vogels zijn niet aaibaar, onvoorspelbaar en durven veel ruimte in te nemen. Vanuit deze angst ontstond een hele collectie.

 

Ook bij haar werk met andere thema’s speelt angst een rol. Niet bewust tijdens het werken, maar terugkijkend constateert zij: ik ben erg bang voor vogels, snackbars, de dood en prostituees in te kleine caravans.

 

De manier waarop Huft vaak te werk gaat heet ‘bricoleren’. Bricolage (afkomstig van het Franse ‘knutselen’), is spontane creativiteit met gebruik van de spullen die voorhanden zijn. Behalve bricolage laat Huft schilderijen, etsen en andere druksels zien, uiteenlopend van een Citroen DS tot de oude handen van een oma of een handige kraai.

 

Beeldend kunstenaar Claudia Huft (1973) studeerde in 2004 cum laude af aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Ze woont en werkt in Gouda. Zie ook haar website www.claudiahuft.nl.

 

© Firma van Drie 2011-2021 | webdesign: AzimDezign + double-R webdevelopment
facebook rss feed