Modelburgers

Current exhibition

25 augustus t/m 19 september

Modelburgers


Ironie en poëzie van nieuwkomers in Gouda 
 

 

Astera Mortezai en Nicolas Manenti hebben een internationale carrière achter de rug. Ze exposeerden onder meer in Seoul, Berlijn en Brussel. Astera is afkomstig uit Iraans Koerdistan, Nicolas uit Frankrijk. Sinds kort hebben ze zich gevestigd in Gouda en samen stellen ze nu nieuw werk tentoon bij Kunstcentrum Firma Van Drie.

 

Dat werk gaat vooral over taal en gebruiken die ons in een mal persen. Vandaar de titel: Modelburgers. Te zien zijn installaties, video's en foto's. Meest opvallend zijn twee met de rug naar elkaar toegekeerde spreekgestoelten of kansels van sloophout waarin bezoekers zich met behulp van geluidsinstallaties tot elkaar kunnen richten. Een foto met een uitgestoken tong waarop een postzegel ligt met de tekst 'accent changer', maakt duidelijk met welke moeilijkheid migranten, dus ook Mortezai en Manenti, worstelen.

 

'Modelburgers' verkent op ironische maar poëtische toon hoe het daarbij gesteld is met de acceptatie van wat ons vreemd is.

 

De officiële opening van de tentoonstelling is vrijdagavond 27 augustus 20.30 uur, de finissage zondagmiddag 19 september 15.00 uur.

© Firma van Drie 2011-2021 | webdesign: AzimDezign + double-R webdevelopment
facebook rss feed