Expositie KLAPZAND van Carien Vugts

Current exhibition

06 november t/m 01 december

Expositie KLAPZAND van Carien Vugts

Deze expositie is in het kader van de Maand van de Grafiek2019 van start gegaan. Het

wordt een bijzondere grafiektentoonstelling temeer daar het werk speciaal voor de ruimte 

is ontworpen en deze week tot zondag 10 november 2019 ter plekke gemaakt en aangebracht wordt. Het kunstwerk zal een hele wand omvatten.

 

Kom gerust deze week kijken om te zien hoe Carien werkt en haar kunstwerk te zien ontstaan! Het is heel interessant om te zien. Ook is het een mooie gelegenheid om kennis te maken met Carien.

 

Opening van de expositie is op zondag 10 november a.s. om 15.00 uur.

De finissage is op zondag 1 december 2019 om 15.00 uur.  

Locatie : Kunstcentrum Firma Van Drie,  Achter de Kerk 13 te Gouda

 

 

 

Tijdens de expositie van Carien Vugts is er divers grafisch werk van haar te bezichtigen. Ook laat zij op boeiende wijze zien welke ontwikkelingen de grafische kunst vanaf 2002 heeft ondergaan.

 

Naast het werk van Carien maken Cisca Poldervaart ( Stichting Grafein) en curator Katja Rodenburg een keuze uit eerder grafisch werk van Carien Vugts in de vorm van een kleine presentatie en verzorgen zij een lezing over de moderne Grafiek in Gouda en de Grafiekcollectie van het Museum Gouda. Deze onderwerpen staan op het programma van de finissage.


Opening

Zondag 10 november a.s om 15.00 uur. Je bent van harte welkom in de ruimte van de Firma Van Drie, Achter de Kerk 13 te Gouda.

 

Feestelijke finissage

Zondag 1 december a.s. om 15.00 uur.

 

In het kader van GRAFIEK2019 en de tentoonstelling van Carien Vugts is er een feestelijke finissage in de ruimte van de Firma Van Drie, Achter de Kerk 13 te Gouda.

 

Tijdens de finissage geeft Katja Rodenburg een lezing over het werk van Carien Vugts en de rijke grafiekgeschiedenis van Gouda. Aansluitend vinden er interviews plaats met Carien Vugts en onze firmanten Cisca Poldervaart en Rins Heidema.

 

Grafiekgeschiedenis in het kort 

In 2002 vond een belangrijke gebeurtenis plaats in het Goudse culturele leven: de oprichting van de Grafiek Coalitie Gouda (GCG). Medeoprichter van de GCG was Henc van Maarseveen, grafisch kunstenaar en hoogleraar. De oprichting vond plaats als direct gevolg op de expositie van hedendaagse grafiek in Museum Gouda. De GCG heeft in de twaalf en half jaar van haar bestaan maar liefst 5 grafiekexposities in het Museum Gouda gehouden. De Firma van Drie heeft deze gebeurtenis aangegrepen om het Goudse publiek kennis te laten maken met de kunstvorm grafiek. 

 

Programma finissage

Inloop vanaf 14.30 uur

 

Start programma 15.00 uur

 

Lezing door Katja Rodenburg

Interview door Katja Rodenburg met Cisca Poldervaart,

Carien Vugts en Rins Heidema

Interview door Katja Rodenburg met Carien Vugts

 

Feestelijke borrel

 

Einde programma ca. 17.30 uur

 

Toegangsprijs:

Euro 4,00 per persoon

 

Voor firmanten, vrienden en vrijwilligers van de Firma Van Drie is                                     de toegang gratis. 

 

Het belooft een zeer interessante middag te worden! 

 

Biografische gegevens betrokkenen:

Katja Rodenburg is kunstfilosoof, tentoonstellingen-curator en adviseur. Zij geeft colleges in de esthetica in het kader van het HOVO programma aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en doet onderzoek naar het ontstaansproces en de ontwikkeling van kunst en kunstenaars.

Katja is betrokken bij verschillende initiatieven in het veld van de kunsten, zoals bijvoorbeeld bij de stichting Grafein en Grafiek2019. Deze organisaties maken zich sterk voor grafiek in de breedste zin van het woord.

Cisca Poldervaart is beeldend kunstenaar en firmant van de Firma Van Drie. Op dit moment is zij als bestuurslid van stichting Grafein betrokken bij de activiteiten rond de landelijke manifestatie Grafiek2019. In Gouda was zij twaalf en een half jaar lid van de GCG. 


Rins Heidema is graficus en restaurator in Gouda en was ook lid van de GCG. Hij is firmant van de Firma Van Drie.

 

 

© Firma van Drie 2011-2019 | webdesign: AzimDezign + double-R webdevelopment
facebook rss feed