'VERRÜCKT | VERRUKT een inrichting'

Current exhibition

28 oktober t/m 13 december

'VERRÜCKT | VERRUKT een inrichting'

Kunstcentrum Firma Van Drie is vanaf donderdag 19 november 2020 weer geopend! De expositie 'VERRÜCKT | VERRUKT een inrichting' is dus van 19 november 2020 weer life te zien!

 

Het is ook mogelijk onderstaande site te bezoeken om de huidige expositie en de voorgaande expositie te bezoeken. Kijk op: www.expositiesfirmavandriethuisbekijken

 

De tentoonstelling 'VERRÜCKT | VERRUKT een inrichting' is een weergave van het tiendaagse verblijf van negen firmanten in ArToll. Én het is een eerbetoon aan Anita Poot, de overleden partner van curator André Groeneveld.


Verblijf in ArToll
In oktober 2018 reisden negen Goudse kunstenaars af naar Bedburg-Hau, Duitsland. Daar werkten zij gedurende tien dagen in ArToll, een voormalig psychiatrisch ziekenhuis. Al sinds 1994 is dit een geliefde werkplek voor kunstenaars. Tijdens hun verblijf konden de kunstenaars in alle rust werken, omdat zij liefdevol werden verzorgd door initiator en curator André Groeneveld en zijn partner Anita Poot, die de groep bij elkaar hadden gezocht en met hen meereisden.


Onverwacht overlijden
Vanwege deze werkperiode zou de groep begin dit jaar exposeren bij de Firma Van Drie met het werk dat zij in ArToll maakten. Afgelopen maart overleed, geheel onverwacht, Anita, lief van André. Door de lockdown ging de expositie niet door, maar veel erger was dat om dezelfde reden ook een groots afscheid van Anita niet mogelijk was.


Eerbetoon
Deelnemend kunstenaars Arjenne Vossepoel, Bram Tackenberg, Claudia Huft, Frances van Gool, Jan Mostert, Kees Vossestein, Mieke de Haan, Petra Werlich en Ria Volk dragen de tentoonstelling op aan Anita Poot (1958-2020). Zonder haar was de tiendaagse trip naar ArToll niet zo succesvol geweest. De gedekte tafel in het midden van de ruimte symboliseert Anita’s zorgzame maaltijden en vooral haar warme hartelijkheid.

© Firma van Drie 2011-2020 | webdesign: AzimDezign + double-R webdevelopment
facebook rss feed